Камини
27.11.2021
Фигури
26.11.2021
parallax background

Разгледайте нашата колекци от сгради


СТИЛ И ЕСТЕТИКА ОТ НАЙ-ВИСОКО НИВО

Освен естетично издържани, каменните облицовки могат да предложат и изключително добри изолационни свойства на сградите.

Изолация на сгради

Всички сгради притежават не само свой стил, но и характер, вплетен в отделните елементи, които ги изграждат и правят завършени. С някои дотолкова сме свикнали, че дори не ги забелязваме, други са готови да ни изненадат със своите архитектура и фина декорация, изпреварили времето си.

И ето тук своето място намират каменните облицовки на сгради, подходящи както за интериорни така и за екстериорни решения. В това число: външни и вътрешни стени на къщи, хотели, различни типове сгради по отношение на тяхното предназначение, както и фасади. Като всяко от изброените предоставя различни възможности за промяна, далеч от универсалните представи за еднаквост.

Каменните облицовки на сгради могат да бъдат изработени от мрамор, гранит, травертин, варовик и още много други. Именно тези материали успешно съчетават както придаването на отлични изолационни свойства на сградите, така и естетическа издържаност от най-високо равнище, която истински впечатлява.

При избора на материал за каменно облицоване на сгради се вземат предвид два основни фактора. Първият е пряко обвързан с метеорологичните условия, на които ще бъдат изложени. Следователно камъкът трябва да предложи здравина и гарантирана устойчивост във времето. На второ място, това е естеството на самите сгради. Тоест какво искат да внушат, да подчертаят. Фин момент, от който зависи именно това как ще накараме характера на сградата да оживее.